kenyersuto-gep_pic2
My Blog

Kenyérsütő géppel szép az élet

A kenyérsütő gép hasznossága

Az étkezés természetesen egy szükséges időtöltés az emberek életében.  Az étel élvezete sokak szerint a változatosságban rejlik és abban, hogy az ételt szeretettel készítsék el az embernek.  Az egyik legalapvetőbb étel, mely számos történetben megjelenik és még a népmesék és a vallás világágában is szerepet játszik, az a kenyér, mely nevét Pan istenségtől kapta, kinek formájára az első kenyeret gyúrták.
Azonban a kenyér készítés nehéz és sok időt felőröl, de ez napjainkban már nem lehet gond, ugyanis a kenyérsütő gép megkönnyítheti konyhabeli tevékenységeinket!

kenyersuto-gep_pic31

Kenyérsütő gép alapok: mi is az a kenyér?

A kenyér gabonafélék, illetve kukorica lisztjéből sült, erjesztett tészta, az újkorban alapvető néptáplálék. Némileg különböző formában ugyan, de a világ minden részén fogyasztják. Az összetevői a liszt, víz, kovász vagy élesztő (de van kovásztalan kenyér), illetve pedig az elhagyhatatlan só.
Számtalan fajta kenyér létezik, hiszen ezer meg ezer évvel ezelőtt a mai kenyér összetevői nem voltak ismertek, így az ember abból alkotott, amiből tudott. Emiatt van az, hogy a Nílus mentén a lótuszkenyér is ismert volt az egyiptomiak által.

Ismerjük a fehér kenyeret, barna kenyeret, rozsos és búza kenyeret, a búzacsírás kenyeret is, továbbá a szójás és burgonyás kenyeret, de még a kukorica kenyeret is, melyek nagy része fellelhető a pékségekben és a boltokban.

A kenyerek egyéb fajtái:

  • Kalács: a kelt kalács a kenyér különleges változata. A kalács készítésénél tejjel, cukorral, zsiradékkal (vaj, margarin stb.) dagasztott, gyakran tojásos, avagy gazdagabb összetételű tésztával dolgoznak. 
  • Cipó: kerek kenyér alakú, de a kenyérnél kisebb, annak a tésztájából kiszakított, vagy tőle eltérő gabonafajtából, lisztminőségből kenyér vagy kalács módjára készült sült tészta.
  • Lángos vagy lepény (langalló, kenyérlepény): kenyértésztából kiszakasztott, minél vékonyabbra nyújtott, jól megsózott és zsírozott lepényforma sütemény
  • Gyümölcskenyér: süteményféle. A nevével ellentétben nem kenyértésztából készül, zsiradékot, cukrot, vaníliás cukrot és egyes fajtáknál élesztő helyett sütőport használunk.
  • Pászka (macesz, páska): kovásztalan kenyér, amit a zsidók a pészahkor ünnepi kenyérként fogyasztanak. Eredete, hogy az egyiptomi kivonulás estéjén a zsidóknak nem volt idejük megkeleszteni a kenyér tésztát.
  • Pita: kisméretű, lapos kenyér. Rendes kenyértésztából készül, amiből kis cipókat formálnak majd kinyújtják.

A kenyér elkészítése meglehetősen nehéz művelet, de ezen már könnyedén segíthet az, ha az ember beszerez magának egy kenyérsütő gépet az otthonába.

Hogyan segít a kenyérsütő gép?

Már csak maga a frissen sült kenyér is igazán csábító tud lenni, illetve azt nem is gondolnánk, hogy mégis mennyi mindenre használhatjuk még ezt a kenyérsütő gépet a konyhánkban– nevét meghazudtolva – a kenyérsütésen kívül is. Sőt, azok számára, akiknek valamilyen étel allergiájuk van, azoknak az embereknek különösen javasolt egy kenyérsütő gép beszerzése otthonra. 

Az általunk készített kenyérben csak az van benne, amit mi szeretnénk, hogy benne legyen, azaz megnyílik előttünk a lehetőség, hogy olyan egészséges, adalékanyagok nélküli, ellenőrzött minőségű hozzávalókból készült kenyeret együnk, ami megfelel az igényeinknek. Továbbá kísérletezhetünk különböző ízekkel és lehetőségekkel, ha kedvet kapunk a sütéshez.
Az így készített kenyér hosszabban eláll, mint a bolti kenyér. Érdemes beszereznünk otthonunkba, ugyanis időt takarítunk meg vele: míg sül a kenyér, mi bármi mást csinálhatunk közben – akár pihenhetünk is, sőt, sokféle program közül válogathatunk, és a héj ropogósságát is megválaszthatjuk.  

A kenyérsütő gép továbbá képes arra is, hogy megspórolja nekünk a tészta dagasztásába ölt időt, így azzal sem kell foglalkoznunk. A kelt tészták készítésének neheze a dagasztás, akkor a legkényesebb része a kelesztés lesz. A kelesztő funkciót is használhatjuk önmagában bármilyen tészta kelesztésére, ami a zárt rendszerben biztosított ideális hőmérsékletnek hála igen jó eredménnyel működik. Így ezzel sem kell külön foglalkoznunk, amennyiben elérhető az otthonunkban egy kenyérsütő gép.

Milyen az ajánlott kenyérsütő gép?

Ha kenyérsütő gépet vásárolunk az új otthonunkba, fontos több szempontból is megvizsgálni a lehetőségeket. Például, meglehetősen érdemes körültekintően megtekinteni a beszerzési lehetőségeinket. A Gorenje lehetőséget ad arra, hogy megvizsgálhassunk egy nagy kenyérsütő gép kínálatot, elérve a termékek részletes bemutatását is. A gorenje oldalán keresztül a főzés és sütés pont alatt különböző kenyérsütő gép kínálattal találkozhatunk. https://hu.gorenje.com/termekek/fozes-es-sutes/kenyersuto-gep/c/gocook11

A kínálatban megismerkedhetünk a Kenyérsütő gép · BM910WII termékkel, ami már mindössze 27 990 Ft-ért már a miénk lehet. Ennek a terméknek a teljesítménye: 550 W, a gyári programok száma: 15. A kenyérsütő gép már rendelkezik gluténmentes kenyér programmal és lekvár programmal bővített funkcionalitással, nem beszélve a joghurt programról.

kenyersuto-gep_pic3

A kenyérsütő gép beállításai

A termék a késleltetett indításnak köszönhetően akár 13 órás beállításokat is lehetővé tesz, így reggel még az ágyból sem kell kikelnie az embernek ahhoz, hogy frissen süthesse meg a kenyerét, ugyanis a gép intézkedni fog egyből. Csak adjuk hozzá az összetevőket a kenyérsütőbe, válasszuk ki a kellő programot, és időzítsük a program befejezését a reggelünk kezdéséhez. Természetesen elérhető a készülékhez egy használati útmutató, termékadatlap a nyomtatáshoz, továbbá egy product sheet. 

Egy Gorenje készülék vásárlásakor biztosak lehetünk abban, hogy jó minőségű, megbízható, környezetbarát és stílusos terméket vásárolhatunk Európa egyik vezető háztartási nagygép gyártójától, így érdemes körbe nézni kenyérsütő gép tekintetében is.